Jornada solidària 2018

2 DE MARÇ DE 2018

IMPORT RECOLLIT: 3298€

Com en els darrers anys, l'escola col·labora amb l'ONG Save the Children participant en la XIV edició del seu projecte "Kilometres de Solidaritat". (Podeu trobar més informació a l'enllaç de l'ONG i del Projecte) .


Aquest any, els diners recollits aniran destinats a alleugerir la fam que castiga Sudan del Sud.

Les Nacions Unides han declarat situació de gana extrema a Sudan del Sud.


Es tracta d'una de les zones més castigades d'Àfrica degut a la manca de pluges, les sequeres continuades i els conflictes bèl·lics. Aquests fets han provocat la crisi més greu de refugiats de l'Àfrica: 1'5 milions de persones. 86% dels desplaçats són dones i infants en condicions extremes.


Més d'un milió de nens i nenes es troben en risc de morir de gana. Hi ha 270.000 casos de desnutrició AGUDA.


Els infants més vulnerables són els menors de 5 anys, ja que tenen menys capacitat per soportar la desnutrició i més possibilitats de patir malalties com la malària, el sarampió i el còlera.


La Sylvia de 31 anys va haver de fugir de Sudan del Sud en mig d'atrocitats. Durant el viatge cap a Uganda, va trobar la Jane, una nena sola deshidratada a la que va recollir i ha cuidat des de llavors. Al camp de refugiats va tenir la sort de trobar els seus dos fills que havien fugit anteriorment.


Save the Children treballa a Uganda en els camps de refugiats, donant soport als 780.000 desplaçats que hi ha actualment i a Sudan del sud lluitant contra la fam.


Resposta de Save the Children

  • Amb 15€ un nen o nena pot superar un episodi de desnutrició severa.

  • Amb 50€, 20 nens i nenes poden rebre llet terapèutica durant una setmana.

  • Amb 100€, es faciliten dos paquets bàsics d'immunització per a menors de 5 anys. Proporcionen antibiòtics, sals de rehidratació oral i zinc als nens i nenes per tal de protegir-los contra la pneumònia i la diarrea.

ESMORZAR SOLIDARI DE L'AMPA